Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

Vanzelfsprekend is alle verlichting in ons bedrijfspand duurzaam. Wij gebruiken groene stroom die wordt opgewekt in Haarlem.

Maxibel bv. is graag betrokken bij haar omgeving en de maatschappij en wil hier met sponsoring een actieve bijdrage aan leveren. Onze sponsoractiviteiten richten zich op drie pijlers, namelijk sport, cultuur en goede doelen.

Hier treft u een greep uit onze sponsoractiviteiten.

Swim to fight cancer

swim to fight cancer Maxibel

Onze collega’s gaan deelnemen op 3 juli 2016 aan het Haarlemse evenement Swim to Fight Cancer, Fight cancer is een jonge en eigenzinnige stichting voor jongvolwassenen (18-45) die fondsen werft voor KWF Kankerbestrijding. Onder het motto ‘Love life. Fight cancer.’ Laten wij zien dat de strijd tegen kanker resultaat oplevert en inspireren wij mensen om mee te doen. Fight cancer wil jonge mensen bewust maken van de noodzaak van kankerbestrijding, ze betrekken bij de strijd tegen kanker en vooral: aansporen tot actie!
De opbrengsten van Fight cancer gaan via KWF Kankerbestrijding naar wetenschappelijk kankeronderzoek en preventie.

De opbrengsten van de Swim to Fight Cancer gaan naar zogenaamde fellowships. Een fellowship is een persoonlijke beurs voor jonge, talentvolle artsen en onderzoekers, waarvan we verwachten dat ze een belangrijke rol zullen gaan spelen in het kankeronderzoek in Nederland

OXFAM Novib

Oxfam ambassadeur

Microkrediet

Oxfam Novib werkt samen met lokale partners aan het beschikbaar stellen van microkrediet, training en coaching aan ondernemende mensen.

Als je een eigen bedrijf wilt starten is het vaak noodzakelijk om een lening af te sluiten. In grote delen van Afrika en Azië hebben mensen geen toegang tot financiële dienstverlening, simpelweg omdat het er niet is. Er is geen bank of betrouwbare kredietverstrekker. Mensen zijn aangewezen op woekeraars met als gevolg dat mensen in de greep blijven van schulden en hun situatie niet kunnen verbeteren.

Onze microfinancieringsaanpak

Oxfam Novib werkt samen met lokale partners om microkrediet, training en coaching te bieden aan ondernemende mensen. We zetten lokale microfinancieringsprogramma’s op in dorpen en gemeenschappen waar we deze ondernemende mensen vinden. Zij worden in hun gemeenschap vaak gezien als voorlopers waar anderen een voorbeeld aan willen nemen. Via bijeenkomsten van de partnerorganisatie samen met zo’n succesvolle ondernemer worden nieuwe ondernemers in de dop gezocht. Zo profiteren steeds meer mensen van ondernemerszin.

maxibel_oxfam_42_volt

Alpe d’HuZes KWF

Alpe dhuzes kwf

ONZE MISSIE, KERNWAARDEN

In de strijd tegen kanker ervaren zowel patiënten als hun dierbaren een groot gevoel van onmacht. Kanker is alom tegenwoordig. Ertegen vechten lijkt zinloos. Eén op de drie Nederlanders krijgt kanker. Iedereen maakt van dichtbij mee hoe levens drastisch beïnvloed en verwoest worden.

Alpe d’HuZes is opgericht met als doel de onmacht die door kanker ontstaat, om te zetten in kracht. Dit doen we door met zoveel mogelijk mensen steeds weer de grenzen van het (on)mogelijke te verleggen.

Alpe d’HuZes is gegrondvest op de absolute overtuiging dat je de grootst mogelijke voldoening bereikt als je je met hart en ziel inzet voor een ander.

Ter nagedachtenis aan de mensen die te vroeg aan kanker zijn overleden, ter inspiratie van de mensen die aan het strijden zijn.

Alpe-du-zes

MX3D – De 3D printed bridge

Het Nederlandse bedrijf MX3D begint 16 oktober in Amsterdam het unieke 3D printproject, waarbij ’s werelds eerste brug van metaal wordt geprint. Op de NDSM-werf wordt een bouwlocatie geopend, waar robots de volledig functionele brug gaan printen. De Amsterdamse wethouder en loco-burgermeester Kajsa Ollongren start het project en maakt bekend dat de geprinte brug, vormgegeven door ontwerper Joris Laarman, over de gracht van de Oudezijds Achterburgwal wordt geplaatst.

MX3D
Het Nederlandse bedrijf MX3D onderzoekt en ontwikkelt grensverleggende, rendabele robotische 3D-printtechnologie. MX3D kan mooie, functionele objecten van duurzame materialen 3D-printen in vrijwel elke vorm; veel groter en efficiënter dan tot nu toe mogelijk was.

Het project wordt gesteund door de partners Autodesk, Heijmans en ArcelorMittal, sponsors Air Liquide, ABB robotics, STV, Delcam, Lenovo, Oerlikon, UL, Plymovent, Maxibel, Desso en publieke partners TU Delft, AMS Fieldlab en Gemeente Amsterdam.

en door ontwerper Joris Laarman, over de gracht van de Oudezijds Achterburgwal wordt geplaatst.